İyice abarttınız

Kentin cadde ve sokakları egzozu aşırı gürültü çıkartan araçlarla dolu.

İyice abarttınız

Gerek motosiklet ve gerekse bazı otomobillerin egzozlarında yapılan değişiklik gürültü kirliliğine yol açıyor. Abartı egzozundan rahatsız olan bir çok vatandaş, polisi ihbar yağmuruna tuttu. Hal böyle olunca da, ekipler kentte modifiyeli araç avına çıktı.

Osmangazi ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerde, 15 gün içinde 88 araca toplam 74 bin 190 lira ceza kesildi. Gürültü kirliliğine neden olan bu araçlardan 65’inin otomobil, 23’ünün ise motorsiklet olduğu belirtildi.

CEZASI 189 LİRA

Abartı egzozuyla gezmenin cezasının 189 lira olduğunu söyleyen yetkililer, 65 otomobil ve 23 motorsikletteki aşırı ses çıkartan düzeneğin söküldüğünü bildirdi. Ayrıca aynı süreçteki denetimlerde 12 aracın da yine kural dışı hareket yüzünden trafikten men edildiği öğrenildi. 

Vatandaşları rahatsız eden bu tür araçlarla mücadelenin süreceğini açıklayan yetkililer, ‘Bu denetimler kentin her ilçesindeki noktalarda yapılıyor. Kimsenin kimseye rahatsız etmesine izin vermeyeceğiz’ dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X