İzdihamda ölen Türk hacıların kimlikleri belli oldu

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina’daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6’sının da kayıp olduğunu bildirdi.

İzdihamda ölen Türk hacıların kimlikleri belli oldu

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina’daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiği, 8 hacının yaralandığı, 6’sının da kayıp olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Günenç, Hac İdare Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Mina’da hayatını kaybettiği açıklanan 4 Türk hacıdan ikisinin izdiham nedeniyle vefat etmediklerini söyledi.

Şeytanı taşladıktan sonra Mekke’ye dönen bir hacının otel lobisinde düşerek yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığını anlatan Günenç, ”Diğer hacımız da şeytan taşlarken kalp krizi sonucu ölüyor. Suudi Arabistan yetkilileri de bu iki ölüm olayının Mina’da meydana geldiği düşüncesiyle bize böyle bir bilgi aktardılar. Daha sonra bu iki hacımızın izdihamda ölmediğini belirledik. Olayda ölen hacı sayımız ikidir” diye konuştu.

Ölenlerin kimlikleri

Mina’daki olayın ardından hemen tüm kafilelerin tarandığını ve kayıpları tespite çalıştıklarını ifade eden Günenç, ”İki küçük grubumuzun izdiham sırasında bölgede olduğunu belirledik. İlk hamlede 18 kaybımız vardı. Şu anda kayıp sayımız 6’dır” diye konuştu.

Mina’daki faciadaki 1947 Yozgat doğumlu Sahura Coşkun ile 1945 Yozgat doğumlu Cemaynur Bozkurt’un vefat ettiği bilgisini veren Günenç, kayıp hacıların isimlerini ise şöyle sıraladı:

”İsmail Aslan (Yozgat-1952), Şengül Aslan (Yozgat-1951), Satılmış Gençel (Yozgat-1941), Enver Karaküllah (şirket görevlisi), Hikmet Çabar (Kastamonu-1937), İsmail Muzur (Kastamonu-1938).”

Günenç, olayda yaralanan ve kimlikleri açıklanmayan 8 kişinin de tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

Hastalar ambulans uçakla Türkiye’ye gönderilecek

Hacda hayatını kaybedenlerin tümünün yakınlarının bilgilendirildiğini ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de talimatıyla müftülerin aileleri ziyaret edeceklerini anlatan Günenç, vinç kazasında yaralanan 8 kişi dahil 25 hastanın Genelkurmay Başkanlığının temin ettiği ambulans uçakla yarın Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı.

Vinç kazası da dahil hac sırasında çeşitli nedenlerle vefat eden Türk hacı sayısının 62 olduğunu ifade eden Günenç, gelecek yıldan itibaren hacca geleceklerden sağlık raporu istenmesiyle ilgili çalışmanın ise hac dönüşü önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mina’daki izdihamda ölenlerin sayısını 753, yaralananların sayısını da 887 olarak açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X