İzinsiz uçmuş

Cava Denizi’ne düşen Endonezya uçağının izinsiz uçtuğu ortaya çıktı. Havayolu şirketinin Singapur hattındaki hattaki tüm uçuşlarını donduruldu. Arama kurtarma ekipleri ise denizin dibinde uçağın karatusunu arıyor.

İzinsiz uçmuş

Endonezya’dan Singapur’a giderken Cava Denizi’nde düşen yolcu uçağının, kazanın meydana geldiği pazar günü izinsiz uçtuğu belirlendi.

Endonezya hükümeti uçağın sahibi AirAsia Havayolları’na Surabaya-Singapur hattında sadece haftada dört gün uçuş izni vermişti. Pazar ise bu günlerden biri değildi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle şirketin bu hattaki tüm uçuşlarını dondurdu. 

Kazanın nasıl meydana geldiği ise hala bilinmiyor.162 kişiyle Endonezya’dan Singapur’a giderken düşen uçağın gövdesinin parçalanmadan deniz tabanına inmiş olabileceği belirtiliyor.Uçağın gövdesinin parçalanmamış olması durumunda kalan yolcuların ve mürettebatın deniz dibindeki uçağın içinde olabileceği düşünülüyor.

KARAKUTU ARANIYOR

Öte yandan uçağın karakutusunu arama çalışmalarında, deniz tabanı taramalarına hız veriliyor. Uçağın enkazının bulunduğu düşünülen bölgeye gönderilen dedektörlerin ve sonar ekipmanının sayısı artırıldı. Ancak bölgenini batık gemilerle dolu olması arama çalışmaları güçleştiriyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda Pasifik cephesinin önemli çatışmalarına sahne olan Cava Denizi’nde 8 batık savaş gemisi yatıyor. Şu ana kadar yapılan arama çalışmalarında toplam 30 kişinin cesedine ulaşılabildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X