İzlanda’yı aş da gel kurbanın olam!

Rusya 2018 elemelerindeki ilk iki maçından beraberlikle ayrılan ay yıldızlılar ada ülkesinde galibiyet arıyor. Başkent Reykjavik’te TSİ 21.45’te başlayacak mücadeleyi İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Fatih Terim’in aslanları İzlanda engelini aşıp

İzlanda’yı aş da gel kurbanın olam!

Perşembe günü Konya’da Ukrayna ile 2-2 berabere kalan A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu üçüncü maçında bugün deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

Başkent Reykjavik’teki 15 bin seyirci kapasiteli Laugardalsvöllur Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan Mark Clattenburg yönetecek.

Clattenburg’in yardımcı hakemliklerini Jake Collin ile Simon Peter Bennett yapacak.

SIRA GALİBİYETTE

Grupta ilk maçında Hırvatistan ile deplasmanda 1-1, ikinci maçında da Ukrayna ile 2-2 berabere kalan milli takımımız, İzlanda karşısında sahadan üç puanla ayrılarak ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak.

Türkiye grupta 2 puan ve averajla 4. sırada yer alırken, ilk maçında Ukrayna ile 1-1 berabere kalan ve ikinci maçında Finlandiya’yı 3-2 yenen İzlanda ise 4 puan ve averajla 2. sırada bulunuyor.

Ay yıldızlı ekibimizde sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Hakan Balta dışında eksik yok. İzlanda’da ise takım kaptanı Aron Gunnarsson cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

21.45 TV8/Canlı

Yenin ilk olsun!

A Milli Futbol Takımımız, İzlanda ile daha önce yaptığı 8’i resmi biri özel 9 maçtan sadece 2’sini kazanabildi.

İki ülke A milli takımları arasındaki 9 maçın 5’inde İzlanda galip geldi, 2’si berabere sonuçlandı.

Ay yıldızlı ekip, karşılaşmanın oynanacağı Reykjavik’teki 5 maçın 4’ünü yitirdi, birinde berabere kaldı, galip gelemedi.

Millilerimiz son olarak 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Konya’da ağırladığı İzlanda’yı 1-0 mağlup ederek Fransa vizesi almıştı.

Fatih Terim’le 130. milli heyecan

Türkiye Futbol Direktörü Terim, İzlanda ile bugün oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki üçüncü maçta, ay yıldızlı ekibin başında 130. kez sahaya çıkacak.

Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 129 maçta, biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı, 31 kez yenildi, 194 gol atıp, kalesinde 135 gol gördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X