İzmir’de çözüm arayışı

Türkiye- Rusya ekonomik ve ticari ilişkilerindeki sorunların, 86. İzmir Uluslararası Fuarı (İEF) kapsamındaki etkinliklerde bir araya gelecek Türk ve Rus bakanlarca çözüme ulaştırılması bekleniyor.

İzmir’de çözüm arayışı

Türkiye, uçak krizinin ardından Rusya ile normalleşmeye yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor. Ancak Rusya tarafının özellikle bazı tarım ürünlerine yönelik engellemeleri ve taşımacılığın da aralarında bulunduğu birtakım alanlarda engellemelerini sürdürmesi Türkiye’nin çözüm aradığı konu başlıkları olarak gündemdeki yerini koruyor. Bu bağlamda bugün İEF’e katılması beklenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen mevkidaşıyla görüşme yapması öngörülüyor. Rusya ile devam eden bazı sorunların cuma günü iki ülke bakanlarının katılacağı kahvaltıda ele alınması bekleniyor. Bu kapsamda Türk heyetinde Zeybekci’nin yanı sıra Bilim, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın, Rus tarafında ise Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın yer alması, ayrıca Tataristan Cumhurbaşkanı Rustem Minnihanov’un da kahvaltıya iştirak etmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X