İzmir’de mucizenin ismi ‘Elif’ oldu! 65 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı…

İzmir’deki Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak çıkarıldı.

İzmir’de mucizenin ismi ‘Elif’ oldu! 65 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı…

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği Bayraklı ilçesinde, depremin ardından geçen yaklaşık 65 saat sonra bir sevindirici haber daha geldi.

Enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif Perinçek, alkışlarla enkazdan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Elif bebek, enkaz altından yaralı kurtarılan 106’ıncı kişi oldu.

​Elif Perinçek’in annesi Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikiz ablaları Elzem ve Elif Perinçek de yaklaşık 23 saat sonra enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağabeyi 7 yaşındaki Umut ise enkazda yaşamını yitirmişti.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Allah’ım sana binlerce kez şükürler olsun. Doğanlar Apartmanı’ndan Elif yavrumuzu da canlı olarak çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Elif’in enkaz alanında büyük sevinç yaşayan anneannesi, “Çok mutluyum, Allah razı olsun. Elif’e kavuştum, annesi de kardeşleri de kavuşacak. Dualarım kabul oldu.” dedi.

Mucize kurtuluşa CNN Türk anbean aktardı. CNN Türk Muhabiri Sema Akbulut o anları şu sözlerle anlattı:

“Ekiplerden biz bir alkış gördük. Enkazda hala 6 kişinin arama çalışmaları devam ediyor. Elif çıkartıldı, üç yaşındaki Elif’e sonunda ulaşıldı.

Gerçekten burada büyük bir mutluluk olduğunu söyleyebiliriz. Ekiplerin birbirine sarıldığını görüyoruz. Herkes çok duygulu anlar yaşanıyor. Seher hanım üç çocuğuyla çıkarılmıştı.

İlk günden bu yana yoğun bir çaba sarf ediliyordu. Anneanne ve dedesi buradaydı. “Umudumuzu kaybettik ama Elif’imize ulaşırız” demişlerdi. Elif’in dedesi ise, “Bu haberi almak çok çok mutlu etti. Allah bize mucize yarattı, yedi katın altından canlı çıkmak ne demek? Sözün bittiği yerdeyim, keşke ben orada kalsaydım” dedi.

İBB İtfaiye Müdür Yardımcısı Ahmet Yavuz o anları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı: “İnanın şu an konuşamıyorum. Üç gündür Elif için, diğer vatandaşlarımız için mücadele veriyoruz.

Gözleri açık bir şekilde bulduk. Umarım yaşayacaktır, inşallah farklı bir şeyi yoktur. Çıkarırken de arkadaşımızın parmağını sıktı. Gözleri açık, kolları oynuyordu. Rahat bir vaziyetteydi. O anı anlatamıyorum.

Son enkazı kaldırana kadar hiçbir zaman umudumuzu kesmiyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi kahraman. Tüm ekipler kahraman. Biz de İstanbul İtfaiyesi olarak büyük mücadele verdik. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza ulaşırız.

Alkış öncesi arkadaşlarımız ses aldı, görüntü aldı. Belli aralıklarla biz dinleme yaparız ama hiçbir dinlemede Elif’in sesini tespit etmedik. Ama inanıyorduk Elif’in canlı çıkacağına. Son enkazı kaldırana kadar umudumuz tükenmedi. Devam ediyoruz.

Elif’in gözlerinde tebessüm vardı. Yüzü, tebessümü görünce zaten arkadaşlarımız mutluluktan neredeyse koşacak hale geldiler. Çünkü Elif’i bulmuştuk. Aile çok üzgündü ama özellikle ben babasına da teşekkür ediyorum.

Babası da bize her konuda yardımcı oldu, bize destek verdi. Umarız diğer kalan vatandaşlarımızı bu şekilde çıkarırız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X