İzmir`de pompalı dehşeti

İzmir`in Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi`nde kaçak 8 ev Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler tarafından yıkılmak istenirken, gerginlik çıktı.

İzmir`de pompalı dehşeti
Kimliği belirsiz kişinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu biri emniyet amiri 5 polis saçmayla yaralandı. CHP Buca İlçe Başkan Yardımcısı Göksel Bozkurt, yıkım kararının bölgede yaşayanlara tebliğ edilmediğini ve burada yaşayanların evlerini boşaltmaları için fırsat verilmediğini iddia etti.
 
Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi sınırlarında kalan ve ormanlık bölge yakınındaki 8 ev için kaçak oldukları gerekçesiyle yıkım kararı alındı. Bu karar üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin talimatıyla Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkım çalışması başlattı. Bugün sabah saatlerinde yıkım ekipleri kaçak evlerin bulunduğu bölgeye gelirken, söz konusu evlerde yaşayanlar duruma tepki gösterdi.
 
Bu sırada, evi yıkılacaklar arasında olan ve adı öğrenilemeyen bir kişi pompalı tüfekle belediye ekiplerinin yanında bulunan polislere ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Buca İlçe Emniyet Amiri Şenol Kurt ile 4 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
 
Yıkım kararının bölgede yaşayanlara tebliğ edilmediğini savunan CHP Buca İlçe Başkan Yardımcısı Göksel Bozkurt, “Yıkımın ertelenmesi için Buca ve Büyükşehir Belediye başkanlarına ulaşmaya çalıştım ancak bir sonuç alamadım. Bu insanlar nereye gitsin? Hayvancılık yapanlar var. Eğer bir karar varsa bunun önceden buradaki insanlara söylenmesi ve evlerini boşaltmaları için süre verilmesi gerekirdi” dedi.
 
İKİ ÇOCUĞUMLA SOKAKTA NE YAPACAĞIM
 
Yaklaşık 5 yıldır oturduğu evinin yıkılmasına engel olmaya çalışıp gözyaşı döken evli ve iki çocuk annesi Pınar Çanak, “Bizim buradaki arazimiz tapulu. Bize önceden yıkacaklarını söylemediler. Ben iki çocuğumla nereye gideyim? Yakacaklarımı bile almama izin vermediler, daha borcunu ödeyemedik. Lütfen sesimizi duyun, kış günü nereye gidelim?” diye konuştu.
 
Evi yıkılacak olan Selahattin Çanak ise kendilerine süre verilmesi halinde, evleri boşaltıp kendilerinin yıkacağını aktardı. Yaşanan gerginlik nedeniyle bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisleri yaralayıp ormanlık alana kaçan zanlının yakalanması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
 
Belediye yetkilileri yasaları uygulamak zorunda olduklarını, kaçak yapıları alınan karar sonucu yıktıklarını, sahiplerinin de önceden uyarıldığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X