İzmit’te İşyeri Denetimleri Sürüyor

İzmit Belediyesi zabıta ekipleri işyeri denetimlerini sürdürüyor. İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından bir ay içinde yüzlerce işyerinin de…

İzmit’te İşyeri Denetimleri Sürüyor

İzmit Belediyesi zabıta ekipleri işyeri denetimlerini sürdürüyor. İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından bir ay içinde yüzlerce işyerinin denetlendiği açıklandı. Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bir ay içinde 560 işyeri ile 160 fırının denetimi yapıldı. 7 gün 24 saat esasıyla görev yaptıklarını söyleyen Zabıta yetkilileri, “Vatandaşların daha rahat, güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapması için gece gündüz denetimlerimiz sürmektedir. İşyeri denetimlerinde hijyen koşulları, genel temizlik, ürünlerin son kullanma tarihi ve fiyat tarifesi kontrol ediliyor. Yaptığımız 160 fırın denetiminde fiyat tarifesi bulunmayan 5 fırına toplam bin 40 TL, son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yaptığı tespit edilen 3 işletmeye de 608 TL para cezası kesilmiştir” dediler. Denetimlerin sadece işyerleriyle sınırlı olmadığını da söyleyen ilgililer “Yaya kaldırımlarını işgal eden 34 işletme hakkında da yasal işlem yapılmıştır” şeklinde konuştular. Zabıtanın denetimleri sırasında cami önlerinde dilenen 7 kişiye Kabahatler Kanunu’na istinaden 700 TL para cezası kesilirken üzerlerinden çıkan 512 TL’ye de kamuya aktarılmak üzere el konulduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X