‘İznik açıkhava müzesidir’

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçenin dünyada eşine az rastlanan açık hava müzesi bir şehir olduğunu ifade etti.

‘İznik açıkhava müzesidir’

İznik ve Bölgesinde araştırma çalışması başlatmak üzere teknik bir gezi gerçekleştiren Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim görevlileri ile öğrencileri, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile bir araya gelerek ilçe hakkında bilgi aldı.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökçen Kılınç Ürkmez, Yrd. Doç. Dr. Methiye Gül Çöteli, Araştırma Görevlileri Ebru Şevik ve Arda Tuncer ile İznik’te ki araştırma çalışmalarına İznik Belediyesi’ni ziyaret ederek başladılar. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu toplantı da, öğrenciler Sargın’a İznik hakkında sorular yöneltti.

İznik Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik ilçesi, dünyada eşine az rastlanan ve bütünüyle açık hava müzesi olan tarihi ve antik bir şehirdir. Yaz kış demeden, adeta bereket saçan verimli toprağı, kendine özgü iklimi ve doğal güzelliği nedeniyle, tarihin her döneminde insanlığın ilgi odaklarından biri haline gelmiştir. İznik’in tarih öncesi çağlardan beri iskân gördüğünü ve çok eski bir tarihte kurulduğunu çevresindeki Prehistorik buluntulardan ve yörede bulunan bol miktardaki höyüklerden anlamaktayız. Günümüze kadar ayakta duran anıtsal eserleriyle hemen herkeste hayranlık uyandırmaktadır. Tarih turizminin yanı sıra son yıllar da yaptığımız çalışmalarla artan Kırsal Turizm çalışmaları da bölge için önemlidir” dedi.

Toplantıda ayrıca İznik’in mimarisi ve imar konularıyla ilgili teknik bilgilendirme de yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X