İznik barajında proje tamam

İznik için büyük önem taşıyan baraj projesi çalışmalarında sona gelinirken, barajın gelecek yıl ihale edileceği ve 2020 yılında tamamlanacağı belirtildi.

İznik barajında proje tamam

HAYRİ ŞEN

 

İznik’te kurulacak baraj projesinde sona gelindi. DSİ 1. Bölge Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarının tamamlandığı proje, 2017 yılında ihaleye çıkacak ve 2020 yılında tamamlanacak.

İznik barajı tamamlandığında ilçe ve yakın köylerde toplam 6 bin 100 HA tarım arazisinin, cazibeli olarak kapalı sistem ile sulaması yapılacak. Ayrıca 4,60 MW güçteki HES ile birlikte yılda 9,27 GWh elektrik enerjisi üretirken, yıllık 6,00 hm³ içme suyu sağlayacak. 36.78 hm³ depolama alanı olan barajın 7,16 kilometre isale hattı mevcut.

ÇİFTÇİ NEFES ALACAK

Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Hasan Aydemir, “Bu proje İznik’in kaderini değiştirecek. Barajdan cazibe ile sulama yapılacağından, bugün sulama ücretlerini ödemekte zorlanan çiftçilerimiz rahat bir nefes alacak. Temiz bir içme suyumuz olacak ve aynı zamanda enerji ihtiyacımız karşılanacak. Barajdan sulama yapılacağından İznik Gölü’nün ekolojik dengesi de korunmuş olacak” diye konuştu.

150 KİŞİYE İSTİHDAM  

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, “Bu proje İznik için hayati önem taşıyor. Yediden yetmişe tüm İznik’e faydası olacak. Ekonomik kazancı bir tarafa, yaklaşık olarak 150 kişilik istihdam sağlaması da büyük bir kazanç olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X