İznik Çinisi tarihteki yerini almalıdır

Osmanlı çinisinin tarihçesi, düzenlenen konferansta ele alındı.

İznik Çinisi tarihteki yerini almalıdır

Konferansa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, sivil toplum örgütleri, Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Çini ve minyatür sanatçısı Fatma Şan, Osmanlı çinisinin tarihçesinin ve özelliklerini, tarihi eserlerde bulunan çini desenlerinin özelliklerini anlattı. Çini ve minyatür sanatçısı Şan, İznik Çinisi üzerine bir müze yapılmasının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir faktör olduğunu ifade etti. 

Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan ise, “İznik tarihi dokuları ve çinileri ile önemli bir yere sahiptir. Bu değerleri yaşatmak için İznik Çinisi tarihteki yerini almalıdır. Bu değerlere sahip çıkmak bizlerin ve İznik halkının tek çıkış noktasıdır. İznik tarihi turizmi ve çinisi ile hak ettiği konuma ulaşmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X