İznik Çinisi’ne Tunus’ta büyük ilgi

Tunus’ta düzenlenen porselen ve çini sanatı günlerinde İznik Çinisi anlatıldı. İznik Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Sedanur Gündoğdu, İznik Çini’sinin hikayesi, teknik özellikleri ve yapım aşamalarını paylaştı.

İznik Çinisi’ne Tunus’ta büyük ilgi

HAYRİ ŞEN

Dünden bugüne motifleri ve renkleriyle dillerden düşmeyen İznik Çinisi, bu kez Tunus’a misafir oldu.

Tunus’ta çini ustalarının sayısını arttırmak amacıyla yedincisi düzenlenen ‘Porselen ve Çini Sanatı Günleri’ etkinliğinde görücüye çıkan İznik Çinileri’nin hikayesi, teknik özellikleri ve yapım aşamaları uygulamalı olarak katılımcılarla paylaşıldı. Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Seramik ve Cam Bölümü öğretim görevlisi Senanur Gündoğdu, davet üzerine gittiği Tunus Sidi Kasım Cezili Kültür Merkezi’nde düzenlenen Porselen ve Çini Sanatı Günleri etkinliğinde yapılan atölye çalışmalarının konuğu oldu.

Tunus Ulusal Seramik Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen projenin, Tunuslu sanatseverlerden yoğun ilgi görürken, çini sanatının yeniden keşfedilme yolunda neredeyse yok denecek kadar az olan çini sanatçılarının yetişmesine olanak sağlayacağı ifade edildi.

TANITIMA KATKI

Uzun yıllardır İznik Çinisi üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Gündoğdu, “Bizden önce bu sektördeki çini ustalarından çok büyük bir destek gördüm. Tunus’ta bir yandan İznik Çinisi’ni anlatırken, diğer yandan da İznik’in tanıtımına katkıda bulunmanın gururunu yaşıyorum. İznik Çinisi’nin önemi ve neden hala günümüzde çok başarılı bir şekilde var olduğunun anlatılması bakımından güzel bir proje oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X