İznik Çinisi’nin eksiği tanıtım

İznik çinisinin tek eksiğinin tanıtım olduğu belirtilirken, Belediye Başkanı Osman Sargın en büyük hayalinin Çini Köyü kurmak olduğunu söyledi.

İznik Çinisi’nin eksiği tanıtım

HAYRİ ŞEN

 

İznikli çiniciler tek çatı altında toplanıp sektördeki sıkıntılarını aşmak amacıyla bir araya geldi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar, konsey yöneticileri ve sektörde faaliyet gösteren atölye sahiplerinden 43 kişi katıldı. İlçe içinde faaliyet gösteren çiniciler sektörde yaşadıkları sıkıntıları ortaya koyarlarken, en önemli sıkıntının tanıtım eksikliği olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Osman Sargın ise tek hayalinin İznik’te bir Çini Köyü yaratmak olduğunu söyledi. 

HİBE DESTEĞİ MÜMKÜN

İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da, “Bugün hayal olan işler yarın gerçekleştirilebilir. Bunlar zor işler değildir. Bu sektörün emektarları olarak sizler isteyeceksiniz bizlerde bunu gerçekleştirme yolunu açacağız. Bu konuda pek çok hibe desteği almak mümkün. Ama ilk yapacağınız iş, kişisel beklentilerinizi bir kenara bırakıp tek bir çatı altında toplanıp ortak sorunları aşmak olmadır” dedi.

Toplantı sonunda mevcut derneğin geleceği ve ileride bir kooperatifleşme olasılığının araştırılması konusunda bir çalışma gurubunun oluşturulması kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X