İznik elektriğini kendisi üretecek

İznik Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali kurmaya hazırlanıyor. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ilk yasal izin olan bağlantı anlaşmasına çağrı mektubunu aldıklarını ve imzaladıklarını bildirdi.

İznik elektriğini kendisi üretecek

Proje hayata geçtiğinde İznik Belediyesi’nin kendi elektriğini kendisi üretebilecek konuma geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Osman Sargın, “Yenilebilir enerjinin kullanılması çok önemli ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin enerji konusunda çok ciddi tasarruflara ihtiyacı var. İznik Belediye Başkanlığı ve GES proje yöneticisi Ali Selman Ak önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde ilk basamak aşılmış oldu. İznik Belediye Başkanlığı’nın 20 dönüm arazi üzerinde kurmayı planladığı 1MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali kurulumu için ilk yasal izin olan bağlantı anlaşmasına çağrı mektubunu aldık ve imzaladık” dedi.

FAZLASI SATILABİLECEK

IPARD2 Projesi kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretimi için proje çalışmaların sürdüğünü belirten Sargın, TKDK tarafından onaylanması halinde, İznik sokaklarının kendi ürettiği enerji ile aydınlanacağını, üretilecek enerjinin ihtiyaçtan fazla olması halinde satışının yapılarak İznik Belediyesine ekonomik girdi sağlanmış olacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X