İznik Gölü cazibe merkezi olacak

İznik Gölü’nde ulaşımı sağlayacak 30 metrelik feribot, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden alındı. Gemlik Körfezi’ne getirilecek feribot, karayolu ile İznik Gölü’ne ulaştırılacak.

İznik Gölü cazibe merkezi olacak

NEVZAT OKUMUŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin İznik Gölü ile ilgili projeleri arasında yer alan feribot seferleri ile ilgili çalışmalar start alıyor. İznik Gölü’nün önümüzdeki yaz cazibe merkezi haline geleceğini ve Orhangazi merkezli bir turizm canlılığının yaşanacağını belirten Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı aracılığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 30 metrelik feribot alındığını bildirdi. Çağlayan, Gemlik Körfezi’ne getirilecek feribotan, Gemlik’ten de karayolu ile İznik Gölü kıyısına ulaştırılacağını ifade etti. 

TURİSTİK GEZİLER

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bu kapsamında Orhangazi, İznik, Sölöz ve Boyalıca’da kurulacak olan iskeleler arasında gerçekleşecek turistik gezi için gelecek vatandaşları Orhangazi’de konaklatmak ve buradan İznik’e ulaştırarak bir canlılık yaratmak istediklerini kaydetti.  Çağlayan, “İlçemizin İznik Gölü sahilinde kordon, yaya ve bisiklet yolları, sosyal tesisler ile halk plajları projelerimizi de devreye alacağız. Ayrıca yelken-kürek gibi su sporları merkezi ile değişik bir zenginlik yaratma düşüncesindeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X