İznik Gölü için Aydın’dan soru önergesi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP İlçe Başkanı Ayan Özer ile birlikte İznik Gölü çevresinde incelemelerde bulundu.

İznik Gölü için Aydın’dan soru önergesi

HAYRİ ŞEN

 

CHP İlçe Başkanı Ayan Özer dolgu yapılan kıyı şeridinin balık ve diğer kuş türleri için tehdit oluşturduğunu ifade etti. Partililerle birlikte İznik-Orhangazi Karayolu üzerindeki Kumbaşı mevkiinde incelemelerde bulunan Milletvekili Aydın, konuyu meclis gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergesi verdiklerini söyledi.

İznik Gölü’nün kirlenmekte olduğunu ve tüm zenginliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Gelecek kuşaklara böyle devam ederse ne bırakacağımızı düşünmemiz lazım. Burada üreme yapan balıkların, kazların, kuşların, karabatakların, ördeklerin doğal yaşam alanını yok ediyorsunuz. Bunu böyle devam ettirirsek, yarın burada yaşam alanı diye bir şey kalmaz. O yüzden tüm duyarlı vatandaşlara, yerel yöneticilere ve belediyeye sesleniyorum, burası hepimizin. Bu doğal alanlara sahip çıkmazsak, hiçbirimiz yarın bunun hesabını veremeyiz. Rehabilitasyon çalışmalarının hızla başlatılması şart” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X