İznik Gölü sahilindeki çamlar koruma altında

Orhangazi Belediyesi, İznik Gölü sahilindeki çamlık bölgesinde yer alan çam ağaçlarını koruma amaçlı olarak ilaçlatıyor.

İznik Gölü sahilindeki çamlar koruma altında

Orhangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çam ağaçlarındaki hastalıklar için bir ilaç firmasıyla anlaşarak ilaçlama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 gün sürecek ilaçlama ile 3 aydan bu yana devam eden çam ağaçlarının bakımı ve haşereyle mücadele çalışmaları tamamlanacak. 

ELLİ YAŞINDA

Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlıları Şube Müdürlüğü’nce verilen rapor doğrultusunda, Orhangazi Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhangazi Orman İşletme Şefliği arasında protokol yapılarak hastalıklı, kuruyan, devrilme tehlikesi olan ağaçların kesimleri daha önce tamamlanmıştı. İznik Gölü’nün Orhangazi kıyısında bulunan yaklaşık 50 yaşında ve 3 kilometre uzunluğundaki çamlıkta, çoğu sahil çamı olmak üzere kızılçam, karaçam, fıstık çamı ağaçlarının çok sık olmasından dolayı kurumalar ve hastalık başlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X