İznik Gölü’nde av yasağı başlıyor

Su Ürünleri Yasası kapsamında ülkemizdeki akarsu ve göllerde 15 Mart’tan itibaren üç ay süreyle av yasağı başlıyor.

İznik Gölü’nde av yasağı başlıyor

NEVZAT OKUMUŞ

İznik Gölü’nde de gümüş balığı dışında sazan (sarı balık), yayın, İsrail sazanı, ak balık (tatlı su kefali), levket, gördek, ilik ve kızılkanat  avlanamayacak. Yasak süresince karada Orhangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Orhangazi, İznik Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet güçleri, gölde ise İznik Sahil Bot Komutanlığı denetim yapacak. 

Gümüş balığı dışındaki türlerin döllenme ve yumurta bırakma dönemi sürecinde yasaklara uyulmasını isteyen Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, yasağa uymayanlar hakkında bin 150 lira para cezası uygulanarak, av malzemelerine ve sandalına el konulabileceğini söyledi. Göl kıyısındaki çiftçileri de uyaran Bektaş, “15 Haziran’a  kadar olan üç aylık süreçte göle dökülen derelerin ağız bölümlerine balıklar yumurta bıraktığı için, bu kesimlerde zirai ilaç ve gübrelemede kullanılan tarımsal aletlerin yıkanmaması gerekiyor’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X