İznik Gölü’nde facia: 2 ölü

İznik Gölü’nde boğulma tehlikesi geçiren iki çocuğunu kurtarmak isterken kaybolan baba ile yeğeni için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak son dakika gelen bilgiye göre, baba ile yeğeninin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İznik Gölü’nde facia: 2 ölü

BURSA (AA) – İznik Gölü’nde boğulma tehlikesi geçiren ikiz çocuklarını kurtarmaya çalışırken kaybolan baba ile yeğeninin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İznik Gölü kıyısındaki Göllüce Mahallesi’ne giden Suriye uyruklu aileden Mahmut Surani (36), 12 yaşındaki ikiz çocukları Ahmet ve Muhammed ile yeğeni Abdullah Surani (16) suya girdi.

Gölde babalarından uzaklaşan ikiz kardeşler boğulma tehlikesi geçirdi.

İkizleri kurtarmak için onlara doğru yüzen babaları Mahmut ve yeğeni Abdullah Surani gölde kayboldu.

Çevredekiler tarafından gölden çıkarılan ikizler, 112 Acil Servis ekiplerince İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kardeşlerin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İznik Jandarma Bot Komutanlığı ve Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi dalgıçlarınca suda yapılan aramada baba Mahmut ile yeğeni Abdullah Surani’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Sudan çıkarılan cesetler morga konuldu.

BABANIN CESEDİ BULUNDU

İznik Jandarma Bot Komutanlığı ve Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi dalgıçlarınca suda yapılan aramalarda, Mahmut Surani’nin cesedine ulaşıldı. Babanın cesedi ekiplerce kıyıya çıkarıldı.

Abdullah Surani’yi arama çalışmaları ise sürdürülüyor.

‘YÜZME BİLMİYORLARMIŞ’

Arama çalışmalarına katılan Ümit Seherli, olayı ve arama çalışmalarını anlattı.

Gürültülerin gelmesi üzerine olay yerine gittiklerini belirten Seherli, “Önce 4 kişiydiler. Yüzme bilmiyorlarmış. Gürültüler üzerine geldik, hemen göle girdik. Ancak baktık ki akıntı götürüyor kendimiz zor çıktık. Sonrasında ellerimizle zincir yaptık, iki çocuğu aldık” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X