İznik Gölü’ne 100 bin yavru balık bırakıldı

İznik Gölü’nde balık popülasyonunu arttırmak için göle 100 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

İznik Gölü’ne 100 bin yavru balık bırakıldı

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi, Narlıca, İznik-Göllüce ve Çakırca Su Ürünleri Kooperatifleri geçtiğimiz ay Antalya Kepez’de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nden 30 bin pullu sazan yavrusu istedi. 

Ancak kurum önceki gün akşam saatlerinde Orhangazi’ye 100 bin adet balık yavrusu gönderdi. Balıkların 30 bini kooperatif tarafından karşılandı. Yavru balıkları zarar görmemesi için sabaha kadar bekletmedi. Balıkların suya bırakılma işlemi gece 01.00 sıralarında başladı. Ekipler balıkların bir kısmını Orhangazi-Çakırlı kıyılarında diğer kısmını ise İznik-Boyalıca sahilinden göle bıraktı. 

ÇEVRE DUYARLILIĞI

Balık popülasyonunun azalması üzerine Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden bu konuda katkı istediklerini ifade eden Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, göle bırakılan yavru balıkların korunması gereğini vurguladı. Bektaş, “Bu göl hepimizin. Korumak, atılan yavrulara sahip çıkmak zorundayız. Derelerden gelen atıklar önlenmeli ve biz balıkçılar olarak da kıyıdakiler de çevre duyarlılığı içinde hareket etmeli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X