İznik Gölü’ne avlak ihalesi yapıldı

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zelkif Bektaş, İznik Gölü’ndeki dört avlak sahasından kendi kooperatiflerine ayrılan 84.7 kilometrekarelik alanı iki yıllığına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ihale yoluyla kiraladıkları

İznik Gölü’ne avlak ihalesi yapıldı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Zelkif Bektaş, “Bir önceki ihale beş yıllıktı, bu yıl iki yıllığa dönüldü. Net 22 bin 680 liraya kiraladığımız kendi alanımız için gelecek sene bir değerlendirme yapılacak ve bu tutar yeniden belirlenecek” dedi.

 

Yurt dışına balık ihracatının sadece gümüş balığı üzerinden yapıldığını belirten Zelkif Bektaş, bu güne kadar ihracatı aracı firmalarla yaptıklarını, ancak kendi kooperatiflerinin de doğrudan ihraç işlemi yapmasını istediklerini söyledi. Bektaş, “Resmi işlemleri için girişimlerimiz başladı” diye konuştu.

GÜMÜŞ POPÜLASYONU ARTTI

15 Haziran’da av yasağının bitmesinden sonra balıkçıların ağlarına en fazla önceki yıllarda olduğu gibi gümüş balığının takıldığını ifade eden Zelkif Bektaş, “Bu sene gümüş balığı popülasyonunda gözle görülür bir artış var. Balıkçıların yüzü gümüşten yana gülse de, diğer balık türlerinde epey azalma gözlemliyoruz. Örneğin sarı balık diye bildiğimiz sazan türü hemen hemen yok gibi. Akbalık adıyla bilinen tatlı su kefali türünden verim alsak ta, İsrail Sazanı türünde de azalma var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X