İznik Gölü’nü sahiplenmeliyiz

İznik Gölü Göllüce sahili İznik Belediyesi tarafından organize edilen temizlik kampanyası ile temizlenirken, göl etrafındaki çevre kirliliğine dikkat çekildi.

İznik Gölü’nü sahiplenmeliyiz

İznik Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Göllüce Mahalle Muhtarlığı’nın organizasyonu ile ‘İznik Gölü Bizim Can Suyumuz’ sloganı ile düzenlenen etkinliğe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve eşi Hacer Sargın, başkan yardımcıları Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi, sporcular ve gençler katıldı. 

İznik Gölü Göllüce Merkezi ve çınar mevkii civarında gerçekleştirilen çöp ve katı atık toplama kampanyasına Göllüce sakinleri de büyük destek verdi. Mahalle sakinleri, “İznik Gölü bizim can damarımız. Bizler her ektiğimiz meyve ve sebzeye İznik Gölü’nden can suyunu veriyor ve yetiştiriyoruz. Üretimimizi ve soframıza düşen her aşımızı göl sayesinde buluyoruz” dediler. 

DUYARLI OLMALIYIZ

İnsanlığa ve doğaya hayat veren İznik Gölü’nün birer emanet olduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, İznik Gölü’nün sodalı su olması dolayısıyla büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi. Kampanyaya ilk olarak Göllüce’den başladıklarını belirten Sargın, “İznik Gölü’nü hep birlikte sahiplenmeliyiz. Doğayla uyumlu yaşamak için vatandaşlarımızdan sahillerin kirletilmemesi konusunda daha duyarlı olması istiyoruz. İnsanlarımızı göl etrafında bulunan dere yataklarına zirai ilaç kutuları ve benzeri atıkları atmaması konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X