İznik Gümüş Balığı Avrupa’nın en iyisi

Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak, “İtalya ve İspanya gibi zengin mutfak kültürüne sahip ülkeler, ‘İznik Gümüş Balığı’ menşei ile gelmeyen balıkları kabul etmiyorlar. İznik Gümüş Balığı şuan dünyanın bir numarası olmuş durumda” dedi.

İznik Gümüş Balığı Avrupa’nın en iyisi
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Göllüce Mahallesi’nde İznik Gölü’nde gümüş balığı tutan balıkçıları ziyaret etti. 
 
 
Balıkçılarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Sargın, balıkçılarla ırp çekerek gümüş balıklarını sandıklara doldurdu. Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak, “2010 yılında kurduğumuz kooperatif 45 üye ile hizmet veriyor. Bizler geçimimizi bu İznik Gümüş Balığı ile sağlıyoruz. Kilosunu 2 liraya verdiğimiz balık, Avrupa’da 30 TL ile 40 TL’ye sofralara ulaşmakta. İtalya ve İspanya gibi zengin mutfak kültürüne sahip ülkeler ‘İznik Gümüş Balığı’ menşei ile gelmeyen balıkları kabul etmiyorlar. İznik Gümüş Balığı şuan dünyanın bir numarası olmuş durumda. Gümüş balığının Avrupa pazarına açılması da ilk kez İznik Gölü’nden olmuştur. Bizler kendi tesislerimizde kendimiz pazarlamak istiyoruz. Bu konuda tesislere ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz” dedi.
 
 
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, “Balıkçılarımız gümüş balığını ‘İznik Gümüş Balığı’ başlığıyla dünya pazarlarına buralardan ulaştırıyor. Dünyanın en meşhur mutfaklarında en lüks sofralarında İznik Gümüş Balığı yer alıyor. Dünyada ciddi bir pazara sahip olan İznik Gümüş Balığı İznikli balıkçılarımız tarafından aracı firmalar ile satılıyor. Burada balıkçılarımızın bizden talebi, gerekli tesislerin kendilerine sağlanması. Bizler de bunu yerinde görerek inceledik. Aldığımız talep ve istekleri gerekli birimlerimiz ile istişare ederek, kendilerinin taleplerine cevap vermeye çalışacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X