İznik-Mekece yolunda çalışmalar başlıyor

Mekece, İznik, Orhangazi karayolu projesi içerisindeki İznik-Mekece karayolu etabı yeniden ihale edildi. 7,4 kilometrelik kesimi tamamlanan toplam 28.3 kilometrelik karayolunun, yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

İznik-Mekece yolunda çalışmalar başlıyor

HAYRİ ŞEN

 

Yüklenici firma, 12 metre genişliğinde 20,9 kilometre uzunluğunda 23 santimetre kalınlığında 3 katlı asfalt olarak yapılacak karayolunda 15 teknik personel, 100 işçi, 66 araçlık parkuruyla çalışmalara 15 gün içerisinde başlayacak. Şantiye merkezi ise Kaynarca Mahallesi’nde kurulacak. AK Parti İznik İlçe Başkanı Mahmut Tamer Hersek, ‘Mekece, İznik, Orhangazi yolunun bitmesiyle İstanbul-Antalya otobanıyla, İzmir-İstanbul otobanı birbirine bağlanacak. Taşıt trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak olan otoyol, aynı zamanda Osmangazi Köprüsü’ne hareket katacağından ülke ekonomisine katkı da sağlayacak” dedi.

Mahmut Tamer Hersek, ‘Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerimiz sonucunda İznik Çevre Yolu için de gerekli kararlar alındı. Daha öncesinde ihalesi yapılan Yenişehir Kapı girişinden başlayıp Lefke Kapı’ya kadar uzanan, oradan da Abdulvahap Tepesi yönünden Elbeyli Kavşağı bölgesine kadar uzanan İznik Çevre Yolu da aynı proje kapsamına alınıp yapılacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X