İznik olayları davasında 31 kişiye hapis cezası

Bursa’nın İznik İlçesi’nde iki yıl önce, yol verme tartışması yüzünden işlenen cinayet sonrası çıkan olaylarla ilgili yargılanan 31 kişi 1 ila 5 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

İznik olayları davasında 31 kişiye hapis cezası

İznik İlçesi Selçuk Mahallesi Göl Sahil Caddesi’nde, 8 Eylül 2013’te akşam saatlerinde yol verme tartışması kavgaya dönüşünce, Zeki Dursun tabancayla vurularak öldürüldü. Arkadaşı Yunus Emre Akın ise yaralandı. Olayın şüphelileri Roman vatandaşlar 45 yaşındaki Rüstem D. ile oğlu 16 yaşındaki M.D. tutuklandı.

 

OLAYLAR ÇIKTI

 

Zeki Dursun’un cenazesinin kaldırılmasının ardından öfkelenen yakınları ve bazı ilçe sakinleri, Romanların yaşadığı Mahmut Çelebi Mahallesi’ne yürüyerek, burada bulunan bazı ev ve işyerlerine sopa ve taşlarla saldırdı. Olayların büyümesi sonucu, Bursa Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nden İznik’e takviye ekip gönderildi.

 

Olaylar sırasında 26 yaşındaki Emrah Türk, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabanca ile sırtından yaralandı. İki gün süren olaylar İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve öldürülen Zeki Dursun’un akrabası olan İznik’in eski Belediye Başkanı Zeynel Abidin Turan’ın devreye girmesiyle yatıştırıldı.  

 

Olaylarla ilgili yürütülen soruşturma sonucu 31 kişi hakkında İznik Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı olarak yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama suçlarından’ dva açıldı.  

 

2 yıl süren yargılama sonucu tümü tutuksuz yargılanan 31 sanık 1 ila 5 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

 

Bu arada, adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan Rüstem D. ile oğlu M.D.’nin yargılanmaları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X