İznik sahilinde çalışmalar başladı

Büyükşehir Belediyesi İznik Gölü Tarihi Kıyı Bandı Rekreasyon ve Çevre Düzenlemesi projesi çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında 3,5 kilometrelik sahil bandı yenilenecek.

İznik sahilinde çalışmalar başladı

HAYRİ ŞEN

Büyükşehir Belediyesi’nin İznik Gölü Tarihi Kıyı Bandı Rekreasyon ve Çevre Düzenlemesi projesinin temeli atıldı. 

Proje çerçevesinde Karayolları şefliğinden Darka Sitesi’ne kadar 3,5 kilometrelik sahil bandı, yenilenecek. Proje ile yaklaşık 135 bin metrekare alanda halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. 

Proje ile birlikte bölgeye 3 adet tuvalet, 1 mescit, 1 restoran, 1 çay bahçesi, 9 büfe, 1 idari bina, yaya yolu, bisiklet yolu, koşu yolu, taşıt yolu, lunapark, çocuk oyun alanları, seyir terasları ve peyzaj düzenlemeleri kazandırılacak. Proje yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih, kültür ve medeniyet kenti İznik’te tarihi mirastan spora, ulaşımdan kırsal kalkınmaya kadar her alanda yatırım yaptıklarını belirterek, sahil düzenleme projesini başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerde var olduğunu ifade eden Altepe, “İznik’te, baştan başa 3,5 kilometrelik sahili kapsayan güzel bir proje başlatıyoruz. Gerçekten İznik’e değer katacak olan büyük bir proje. İznik’in güzelliğine değer katacak” diye konuştu.

DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da İznik’in çok güzel ve tarihi birikimi fazla olan bir ilçe olduğunu ancak bir yerin sadece güzel olmasının başlı başına yeterli olmadığını ifade etti. Pehlivan, “İznik, bütün güzellikleri hak eden bir yer. Daha cazibeli bir hale getirilmesi önemli. İznik Gölü de hem ilçemiz hem Türkiye ve dünya için de önemli. Yarınlara taşınması, düzenli, tertipli hale getirilmesi önemli. Kısa sürede, görsellerde olduğundan daha güzel bir hizmet ortaya konulacağına inanıyoruz” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da amaçlarının hayatı kolaylaştırmak ve yaşadıkları coğrafyalara değer katmak olduğunu ifade etti. “Bursa büyüyecek, Bursa ile de İznik büyüyecek. Bizlere her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı’na şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Buradaki törenin ardından İznik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan İznik Belediyesi hizmet binası ve Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. 

MUHTARLARA TEKNOLOJİ DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi, İznikli muhtarlara da bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Bugüne kadar muhtarlıklara ve muhtarlar derneklerine 900’e yakın bilgisayar ve yazıcı desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, İznik’te de kalan 41 muhtarlığın bilgisayar ve yazıcı eksiğini gidermiş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki günlerde Kestel, Mudanya ve Orhangazi’de de kalan muhtarlıkların bilgisayar ve yazıcılarına kavuşacağını, böylece tüm ilçelerdeki bin 50 muhtarlığın teknoloji desteğinden yararlanmış olacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X