İznik şehir içi ulaşımı yeniden düzenleniyor

İznik ilçe merkezindeki yol çalışmaları sürerken, trafik akışında da yeni düzenlemeler yapılıyor. İlçede bazı caddeler belirli saatlerde araç trafiğine kapatılması planlanıyor.

İznik şehir içi ulaşımı yeniden düzenleniyor

HAYRİ ŞEN

İznik’in ana caddeleri ile ilgili yol projelendirme çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı İnşaat Teknikerleri, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek, Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Belediye Meclis Üyesi Öner Erim’inde yer aldığı toplantıda, Belediye Başkanı Osman Sargın’a ana cadde ve yol projeleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda Atatürk Caddesi, Kılıçaslan Caddesi, Göl Sahil Yolu Caddesi, Maltepe Caddesi ve Celebi Sokak’taki proje düzenlenmeleri görüşüldü. 

Yapılması gerekenler bir kez daha gözden geçirilirken, bazı yollarda tek yönlü giriş ve çıkışlar belirlendi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ‘Altyapı sonrası başlattığımız yol çalışmaları bir kaç koldan devam ediyor. Kılıçaslan Caddesi, Lefke Kapı arasındaki caddemizde de ekiplerimiz altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların ardından yolda gerekli düzenleme çalışmaları yapılacak. Aynı zamanda bu yolumuz belirli saatlerde trafiğe kapatılarak yayalara ve turizme kazandırılacak” dedi. 

GİRİŞ-ÇIKIŞ AYRI YERDEN

İlçeye giriş yolu olarak Çelebi Sokak’ın kullanılacağını belirten Sargın, “Maltepe Caddesi tek yönlü ve şehirden çıkış yolu olarak kullanılırken, şehir içerisine büyük tonajlı araçlar giremeyecek. İznik dışındaki Çevre yollarında ve kavşaklarda ise TIR’lar baz alınarak düzenleme yapılacak. Haziran sonuna kadar ana arterlerde çalışmalar tamamlanacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X