İznik surlarında Bitki temizliği

İznik Belediyesi Park Bahçe İşleri ekipleri İznik surlarında restorasyon dışındaki alanlarda yüzeysel bitki temizlik çalışması başlattı. Yenişehir Kapı ve Göl Kapı arasında yapılan çalışmalar, arkeolog Yasemin Özegemen ile İznik Müzesi kontrolünde gerçekleştiriliyor.

İznik surlarında Bitki temizliği

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Türkiye’nin ikinci büyük surlarırır İznik surları olduğunu söyledi. Surlarda restorasyon çalışması devam ederken, 2 sur arasını gezilebilir hale getirmek için yüzeysel çevre temizliğini de başlattıklarını belirten Usta, hem diken hem de ot ve benzeri bitkilerin ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Arkeolog Yasemin Özegemen ise şöyle konuştu: ‘‘İznik’in çevresini 5 kenarlı çokgen şekilde kuşatan surlar, yaklaşık 4970 metre uzunluğunda… Yükseklikleri 10-13 metre arasında değişen surlarda, yuvarlak ve kare şeklinde 114 burcu ve 4 ana kapı bulunuyor. İstanbul, Lefke, Yenişehir Kapıları halen ayakta olup, Göl Kapısı maalesef yok. Çalışmalarımız ise Yenişehir Kapı ve Göl Kapı surları arasında sürüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X