İznik tarihine Büyükşehir eli

İznik’te tarihi alanlarda incelemelerde bulunan Altepe, bundan böyle antik tiyatroda da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışacağını bildirdi.

İznik tarihine Büyükşehir eli

İlçede düzenlenen spor şenliklerinin ardından İznik Süleyman Paşa Medresesi, çini fırınları kazı alanı ile Roma Tiyatrosu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müze Müdürü Ömer Eren’den bilgi aldı. Roma Tiyatrosu’nda açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, İznik’teki tüm medeniyetlere ait izlerin artık Büyükşehir’in desteği ile ortaya çıkartılacağını bildirdi. Havadan, karadan ve gölden yapılan çekimlerde 1500 yıllık bir bazilika bulunduğunu hatırlatan Altepe, İznik’teki tarihi birikimlerin, zenginliklerin ortaya koyulması gerektiğini dile getirdi.

PROTOKOL YAPILDI

Bundan sonra Büyükşehir sınırları içerisine giren İznik’te artık antik tiyatroda da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışacağını anlatan Başkan Altepe, “Protokollerimizi yaptık. Büyükşehir Belediyesi burada çalışmaya başlayacak. Yapılan protokol bakanlığa gitti. Şimdiden sonra artık burada devamlı, mevsim müsaade ettiği, hava şartları müsaade ettiği sürece kazılar, düzenlemeler, çalışmalar yapılacak. Buradaki uzmanlarımız , buradaki arkeologlar ve buradaki sanat dersi arkadaşlarımız gece gündüz çalışmalarını sürdürecekler. Tarihimiz ve Bursa açısından önemli değeri olan İznikimizin antik tiyatrosu ilerleyen zamanda tüm güzelliği ile ortaya çıkacak ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı güzel bir merkez olacak. İnşallah antik tiyatromuz da ortaya çıkacak’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X