İznik tarihine sanal tanıtım

İznik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Discover İznik Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Proje ile ilçedeki tarihi ve kültürel yerlerin fotoğraflar ve 360 derece panoramik sanal tur ile tanıtımı amaçlanıyor.

İznik tarihine sanal tanıtım

HAYRİ ŞEN

İznik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Discover İznik Projesi ile ilçede bulunan 42 kültürel yapının 360 derece panoramik fotoğrafları çekilerek oluşturulan sanal turlar sayesinde, kentin kültürel değerlerinin detaylı içeriğiyle tanıtılması hedefleniyor. 

Projenin tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İlçe Müze Müdürü Haydar Kalsen, Bursa İl Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Zeki Beyhan, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve turizm işletmecileri katıldı.

Ziyaretçiler www.discoveriznik.com adresinden sanal gezintiler sayesinde ilçeye gitmeden kentte bulunan tüm kültürel varlıklar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler. Projede, nereler gezilir, nerede kalınır, nerede dinlenilir gibi birçok soruya cevap bulunabilecek. Cep telefonlarına ve tabletlere uygun olarak tasarlanan internet sitesi ile ziyaretçiler otel, motel ve restoranlara online olarak rezervasyon yaptırabilecekler.

ULUSLARARASI TANITIM

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren vatandaşlarımızın acil olarak beklentilerini karşılamanın yanında, geçmişimize sahip çıkacak pek çok atılımlar gerçekleştirdik. Discover İznik Projesi ile tarihi değerlerimizi bir nevi zamanın yıkıcı etkisinden de kurtarmış oluyoruz. Yüksek çözünürlüklü olarak çekilmiş fotoğraflar, bugünü yıllar sonrasına da bir nevi taşıyor olacaktır. Kentimizi ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtabilmek üzere birçok ilde dahi gerçekleşmemiş bu çok önemli projeyi İznik’in hizmetine sunuyor olmanın huzurunu yaşarken, tüm vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İZNİK TÜRKİYE’NİN İNCİSİ

Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da, “Söz konusu hazırlanan sitenin hayırlı olmasını diliyorum. İznik hem Bursa’nın, hem de Türkiye’nin incisi. Burada belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa yapmış olduğu bu çalışma için teşekkür ediyorum. Özel bir çalışma olmuş. Bu sitenin Valilik sitesi ile birlikte entegre olmasının, hem Bursa, hem de İznik için büyük bir kazanım olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan da çalışmanın İznik için önemli olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X