İznik turizm merkezi olacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik sahil düzenleme projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İznik turizm merkezi olacak

Sargın, 20 milyon liraya yakın yatırım yapılan projenin kısa zamanda tamamlanıp, İznik’in özlenen görüntüye bir an önce kavuşmasını amaçladıklarını söyledi. Sargın, proje kapsamında vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin de sahil bölgesine kazandırılacağını ifade etti.

Karayolları şefliğinden Darka’ya kadar 3,5 kilometrelik sahil bandını yenileme çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında yaklaşık 135 bin metrekare alanda halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde spor, oyun ve dinlenme alanları, piknik, su sporları ve plaj etkinliklerinin gerçekleştirilmesine yönelik rekreasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. 

İznik’te sahil düzenleme projesine 6 ay önce Büyükşehir Belediyesi marifetiyle başlanıldığını hatırlatan Sargın, “3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki alanda uygulanan proje ile araç, yaya ve bisiklet yolları, piknik alanları, halkımızın keyifle vakit geçireceği, nefes alacağı tesisleri Büyükşehir marifetiyle ilçemize kazandırıyoruz. Sahil düzenleme projesi ile İznik gerçek anlamda bir turizm merkezi haline gelecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X