İznik turizm merkezi olacak

İznik’in 90 kilometreyi bulan altyapısı 40 milyon liralık yatırımla yenilenirken, Abdulvahap Tepesi’ne de panoramik İznik manzarasına sahip bir sosyal tesis inşa edilecek.

İznik turizm merkezi olacak

HAYRİ ŞEN

İznik’te başlatılan altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 90 kilometreyi bulan altyapı çalışmalarının 40 milyon liraya mâl olması beklenirken, göl sahili ve Lefke Kapa arasındaki yaklaşık bin 400 metrelik bölümde sürdürülen çalışmaların daha sonra Atatürk Caddesi’nde devam edeceği belirtildi. 

Mayıs ayı içerisinde tamamlanması planlanan arıtma tesisi ile de İznik Gölü’nün kirlenmesinin önüne geçilmiş olacak. 

İznik, çalışmaların ardından turizm kenti olma yolunda önemli bir mesafe katetmiş olacak.

 

Altyapı çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerçekleştirilecek yatırımlarla ilçenin turizm merkezi olacağını dile getirdi. Kılıçaslan Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, daha sonra 1. Murat Hamamı’nı ve restorasyon sırasında ortaya çıkan Roma Yolu’nu gezdi. İznik heyeti ile birlikte Kanalizasyon Arıtma Tesisleri’nde de incelemelerde bulunan Recep Altepe, Büyükşehir’in tüm imkanlarının İznik için kullanılacağını söyledi. Altepe, ‘İznik için en önemli yatırım alt yapı yatırımı olmalıydı. İznik Belediye bütçesi ile yapılması imkansız bir çalışmaydı. Büyükşehir desteği ile bunu başardık’ dedi.

GÖL MANZARALI TESİS

İznik’i tepeden gören Abdulvahap Tepesi’ne de çıkan Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından daha öncesinde projelendirilmiş olan sosyal tesis projesini inceledi. 

Altepe, “Kent hayatının canlanması, sosyal ve kültürel yaşamın hareketlenmesi amacıyla sosyal tesislerimizin tüm ilçelerimize kazandırılması en büyük hedeflerimiz. İznik’in simgelerinden biri olan Bayraklı Tepe ve bölgeye ilk gelen İslam oğullarının Sancaktarı Abdulvahap Efendi’nin bulunduğu önemli bir mekan. Panoramik yapısıyla tüm İznik’in manzarası İznik Gölü’nün manzarasının en güzel şekilde seyredildiği gün batımının en güzel şekilde hissedildiği, seyredildiği önemli bir mekan. Burayı da bu Abdulvahap Efendi’ye has ve bölgeye uyacak şekilde güzel bir tasarımla güzel bir tesis kazandırmış olacağız’ diye konuştu.

GÖNÜLLERİN BAŞKENTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi proje hakkında bilgilendiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, bu yıl içinde bitirilmesi planlanan sosyal tesisin 10 bin fit yükseklikteki uçaklardan bile görülebileceğini dile getirdi. Dev ay-yıldızıyla ışıklandırmalı olarak düzenlenecek tesisin, yeşil alan ve otopark alanlarıyla bütünleşeceğini anlatan Sargın, “İznik tekrar gönüllerin başkenti olacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X