İznik turizmin açık hava müzesi

İznik’in adeta açık hava müzesi olduğunu ifade eden Sargın, “İznik doğası, tarihi ve Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü ile dünyada eşine az rastlanan bir turizm merkezidir” dedi.

İznik turizmin açık hava müzesi

Turizm Haftası İznik’te çeşitli etkinlikler kutlandı. İznik Müzesi önünden Belediye Meydanı’na kadar mehteran eşleğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlikte şiirler okundu, folklor gösterilerinin yanısıra İznik Şehit Sedat Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmet Bölümü  öğrencilerinin hazırladıkları ikramlar sunuldu. Liseler arasında düzenlenen kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Turizmin önemine değinen İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, dünya genelinde her yıl yaklaşık 1 milyar 200 milyon insanın yer değiştirdiğini ve bu gezen insanların 1 buçuk trilyon dolar ciro oluşturduğuna dikkat çekti. Pehlivan, bu rakamın da turizmin ne denli önemli bir sektör olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

TURİZM MERKEZİ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçenin adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu ifade etti. Sargın, “İznik doğası, tarihi ve Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü ile dünyada eşine az rastlanan bir turizm merkezidir. Adeta açık hava müzesini andıran tarihi, bereket saçan verimli toprakları, kendine özgü iklimi ve doğal güzelliği nedeniyle, tarihin her döneminde insanlığın ilgi odaklarından biri haline gelmiştir. Yeni sahil projemiz, Bayrak Tepe projemiz, Turizm Danışma Ofisimiz, Yeşil Cami çevre düzenlemesi ve belediyemiz tarafından projesi hazırlanıp hibe aldığımız İznik Bungalov Ev Tesisi projelerimizin hepsi, ilçemizin turizmine yönelik yatırımlardır. Bunun yanında doğası, tarihi ve gölü ile UNESCO Dünya Mirası olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen ilçemize yatırım yapacak her türlü yatırımcıyı davet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X