İznik Ultra Maratonu otizmli çocukların güneşi olacak

Bu yıl 17- 19 Nisan tarihleri arasında 4’üncüsü gerçekleşecek olan İznik Ultra Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, vakfın ”Ben Büyüyünce” kampanyasına destek için koşacak.

İznik Ultra Maratonu otizmli çocukların güneşi olacak

Tohum Otizm Vakfı otizm farkındalık ayı olan Nisan ayında, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizme farkındalık yaratılması için  Starbucks desteğiyle “Ben Büyüyünce” isimli bir kampanya başlattı. Otizmde erken tanı ve eğitimin öneminin vurgulandığı kampanyada ailelere erken tanı ve yoğun, sürekli özel eğitim sayesinde otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratmanın mümkün olabileceği anlatılacak ve www.benbuyuyunce.com  web sitesi üzerinden otizmde erken tanı ve eğitimin önemine ilişkin bilgiler paylaşılacak.

“Ben Büyüyünce” kampanyasının yer aldığı etkinliklerinden birisi de İznik Ultra Maratonu olacak. 600’e yakın sporcu, organizasyonun büyüklüğü ve halkın katılımı anlamında Türkiye’nin en büyük uluslararası ultra maratonu olan İznik Ultra Maratonu, Bursa Valiliği’nin himayesinde ve Asics’in spor sponsorluğunda, Macera Akademisi – RaceSetter tarafından düzeniyor. 136 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlarda 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapılacak.

TOHUM Yazarak 5290’a SMS Atan Herkes Küçük Bir Tohumun Güneşi Olabilir

Otizmli çocuklara destek için 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonunu koşacak olan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer yaptığı açıklamada; “ Ben Büyüyünce kampanyası ile otizm konusunun herkes tarafından bilinmesi ve farkındalık yaratılması için çalışacağız. Özellikle de erken tanı sayesinde henüz “tohum” iken güneşe ulaşabilen otizmli çocuklarımızın ne kadar yol kat edebileceklerini tüm kamuoyuna anlatmak istiyoruz. Bu amaçla otizmin belirtilerinin yanı sıra,  otizmde erken tanı ve özel eğitimin önemini her yerde vurgulayacağız. Çünkü bugün doğan her 68 çocuktan biri, otizm riski ile dünyaya geliyor. Bu oranını dikkate aldığımızda ülkemizde,  0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk ve gencimiz eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için bekliyor. Macera Akademisi’ne İznik Ultra Maratonu’nda  bize bu fırsatı verdiği ve Tohum Otizm Vakfı’na bağış desteğinde bulunduğu için çok teşekkür etmek istiyorum.  18 Nisan’da adımlarımı otizmli çocuklar için atacağım. Otizmli çocukların eğitimine katkıda bulunmak isteyen herkesi TOHUM yazarak 5290’a SMS atmaya davet ediyorum. Tohum Otizm Vakfı’na yapacağınız bu anlamlı katkı çocuklarımızın umut ettiğimiz gelecekleri için çok önemli bir adım olacaktır. ” dedi.

Daha fazla bilgi için:

Yeşim Erbaşol Can

[email protected] Tel: 212 244 7500 / 532 3044877

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X