İznik Ultra Maratonu sona erdi

Türkiye’den ve yurt dışından katılan bin 300 sporcunun katıldığı İznik Ultra Maratonu sona erdi.

İznik Ultra Maratonu sona erdi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İznik Ultra Maratonu’na 27 ülkeden 600 atlet katıldı. bin 300 sporcunun katıldığı maratonun startını Bursa Valisi Münir karaloğlu verdi.

17 Nisan gecesi başlayan 136 kilometrelik İznik Ultra Maratonu, İngiliz atlet David Campbell’in 1’inci, Türkiye’den Mahmut Yavuz 2’inci, Aykut Çelikbaş 3’üncülük ile tamamladı. Orhangazi Ultra 80 kilometre koşusunda Fransız sporcular, Emmanuel Gault 1’inci, Girondel Benoit 2’inci ve Türkiye’den Tanzer Dursun 3’üncü oldu. İznik Dağ Maratonu 42 kilometre yarışında ise İspanya’dan José De Pablo 1’inci, Fransa’dan Benoit Laval 2’inci ve Türkiye’den Duygun Yurteri 3’üncü oldu.

Sporcular ile birlikte koşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Orhangazi Kaymakamı Selman Yurdaer, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, eşi Hacer Sargın, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 4 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladı.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, parkurun devamı olan ve Orhangazi’nin fethinde kullandığı tarihi Yenişehir sur kapısının içerisinden girdi. İznik mehteran takımının bayraklarla karşıladığı heyet, daha sonra finiş çizgisinden maraton alanına giriş yaptı.

İznik Ultra Maratonunda dereceye giren sporcular ödüllerini veren Vali Karaloğlu, “Her maratonun bir kazananı olur lakin, İznik Ultra’ya katılmak bana göre kazanmaktır. Dolayısıyla bu maratona katılan herkes kazanmıştır. Yarışmanın birincilerine ağırlığınca zeytin, Tüm katılımcılara, tüm yarışmacılara ise, Ülkemizin misafirperverliğini, Bursa’nın dostluğunu sunuyoruz. İlk kez 2012 yılında 87 yarışmacıyla düzenlediğimiz İznik Ultra Maratonu atletizm dünyasında kısa zamanda saygın bir yer edindi” dedi.

İznik ve Orhangazi ilçelerinde 130, 80, 42 ve 10 kilometrelik parkurlar halinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, İznik Ultra 2015 için göl kenarında kurulan platformlarda yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X