İznik Unesco yolunda

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “Unesco Dünya Mirası Olma Yolunda İznik Sempozyumu” başladı.

İznik Unesco yolunda

Yerli ve yabancı 45 akedemisyenin katıldığı 3 günlük sempozyumda 8 oturum yapılacak. Unesco Dünya Mirası Olma Yolunda İznik Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik, Bitinya’nın altın şehri, Roma ve Bizans’ın kültür şehri, Selçuklu’nun ilk Türk yurdu, Osmanlı’nın alimler şehri… Böylesine mühim bir yerde, çini diyarında, böylesine önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İznik’in geleceğine yön vereceğinden dolayı bu sempozyum bizler için çok mühim” dedi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ise, “Unesco, 1972 yılından itibaren, dünyada insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen varlıkları korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla Birleşmiş Milletler bünyesinde bir çalışma başlattı. Bu sayede binin üzerinde eser insanlığa kazandırıldı” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ise konuşmasında ,“Bursa’mızı marka şehir haline getiriyoruz. Son derece değerli akademisyenler, yurtdışından gelen ve Türk uzmanlar, 3 gün boyunca İznik için fikirlerini söyleyecek.Ben sempozyumun dünya mirasına, Bursa’mıza ve İznik’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X