İznik ve Yenişehir’e dev yatırım

Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’de yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon hatları, meydan ve yeniden düzenlenen yolları hizmete açtı.

İznik ve Yenişehir’e dev yatırım

GÜRHAN ADANA-HAYRİ ŞEN

 

Büyükşehir Belediyesi’nin merkeze sonradan bağlanan ilçelerdeki yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaları kapsamında Yenişehir’deki altyapı sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Büyükşehir Belediyesi, günlük 10 bin metreküp arıtma kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile 102 kilometrelik kanalizasyon hattının açılışını yaptı. Arıtma tesisinin hizmete alınmasının ardından Söylemiş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve yaklaşık 14 milyon TL’ye malolan yol ve meydan düzenlemesi de hizmete açıldı.

YOLUN BAŞINDAYIZ

İller Bankası ve Yenişehir Belediyesi tarafından başlanılan projenin yaklaşık 33 milyonluk harcamayla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını hatırlatan Altepe, “Sadece iki kalem iş için 50 milyon lira kaynak aktardık. Bursa her yıl 50 bin kişi göç alıyor. Bu göç de hep kent merkezlerine oluyor. Köylerde ise nüfus giderek azalıyor. Biz istiyoruz ki, göç dursun, kırsal kesimde yaşayan halkımız bulundukları yerlerde mutlu olsun. Bunun için kırsala destek veriyoruz. Daha kaliteli üretim olsun, ürünlere yeni pazarlar bulunsun ve çiftçimizin kazancı artsın. Yenişehir’de biber hali de gündemimizde, çalışmalar devam ediyor. Bizden ne isteniyorsa, hepsini yapıyoruz. Daha yolun başındayız, Yenişehir için yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

ŞAHİN: ÖNEMLİ BİR HİZMET

Hizmete açılan arıtma tesisinin bugünden çok gelecek için yapılan çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Yenişehir’in  kanalizasyon atıklarının artık arıtılarak Kocasu’ya oradan da Sakarya nehrine pırıl pırıl akacağını dile getirdi. Şahin, “Havaya, suya, toprağa, insanımıza, gelecek kuşaklara yapılmış önemli bir hizmet” dedi.

İznik’te arıtma tesisi hizmette

Büyükşehir Belediyesi, İznik’te de Hisardere yolu üzerinde yapımı tamamlanan MBR teknoloji kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi projesi ve 67 kilometrelik kanalizasyon projesi ile yapımı tamamlanan 35 kilometrelik yol çalışmasının açılışını gerçekleştirirken, Elbeyli Sulama Tesisi Rehabilitasyon Merkezi projesinin de temeli atıldı. Altyapı ve arıtma sisteminin yatırım bedelinin 38 milyon TL olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Türkiye hızla kalkınıyor” dedi.

‘BURSA EKONOMİSİ DÜNYADA 4. SIRADA’

Bursa’nın Türkiye’de örnek olduğunu ifade eden Altepe, “Bursa ekonomimiz, dünyada 4. sırada yer alıyor. Kara, deniz ve hava ulaşımında öncüyüz. Kendi tramvay vagonlarımızı üretiyoruz. Şimdi sırada uçak var. Tübitak, Uludağ Üniversitesi Havacılık ve Uzay bölümü için 70 milyon lira ayırdı. İnşallah kendi uçağımızı da Bursa olarak yapacağız’ ifadelerine yer verdi.

Kırsal kesimde tarım ve hayvancılığa destek olduklarını ifade eden Altepe, “Sulama sistemleri kuruyoruz. Sulu tarıma geçerek, çiftçinin refah düzeyini yükseltmeye çalışıyoruz. 17 ilçeye harcananın katbe kat fazlasını İznik için harcıyoruz” diye konuştu.

İznik’i geleceğe taşıdıklarını ifade eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, İznik’i yaşanır bir kent yapmağa çalıştıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X