İznik’e Fransa’dan kardeş şehir

İznik Belediyesi Fransa’nın Loiret şehrinin Pithiviers kasabası ile kardeş şehir olacak.

İznik’e Fransa’dan kardeş şehir

Pithiviers Belediye Meclisi Delegesi ve Konut Konseyi İlişkilendirme Üyesi Ercan Afacan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı ziyaret ederek, başkan Philippe Nolland’dan selam getirdi.

İznik Belediye Meclisi 02.09.2014 tarih ve 90 sayılı karar ile İznik Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildikten sonra karşılıklı resmi yazışmalar sürdürülüyor. İki kardeş şehir arasında yapılacak protokol ilgili hususlar İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne de bildirilmişti.

İznik Belediyesi geçtiğimiz yıllarda kardeş şehir olarak Almanya Spandau, Yunanistan Nikea, Kırgızistan Talas şehirleri ile kardeş olmuştu. 

Belediye Başkanı Sargın kardeş şehir projesi ile amaçlarının uzun süreli, gelecek kuşaklara aktarabilecekleri dayanışma ve kültür projesi olduğunu söyledi. İznik hakkında çeşit tarihi dokümanlar veren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın çini tabak ve kahve takımı hediye etti. Ziyaretten sonra İznik Belediye Meclis Üyesi Öner Erim, Ercan Afacan ve ailesini İznik’in tarihi yerlerini gezdirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X