İznik’e huzurevi

İznik’te yaptırılacak olan huzurevinin temeli törenle atıldı. Hayırsever Yahya Şükrü Gür tarafından yaptırılacak huzurevi 33 odasıyla hizmet verecek.

İznik’e huzurevi

HAYRİ ŞEN

İznik’te meyve ticareti yapan hayırsever Yahya Şükrü Gür tarafından annesi Ülker Aktar adına yaptırılacak huzurevinin temel atma töreni yoğun katılım ile gerçekleşti. 

Üyecek mevkii olarak adlandırılan alanda yapılması planlanan huzurevi, yaklaşık 2 bin 800 metrekare alan içinde ve 3,5 katlı olacak. 33 odası bulunan huzurevinde birer hemşire ve doktor odası, revir, zemin katında 100 metrekare yemekhane ve 100 metrekare de dinlenme salonu olması planlanıyor. Ülker Aktar Huzurevi, inşaatın bitirilmesinin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devir edilecek. Temel atma törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Hüseyin Şahin, Vali İzzettin Küçük, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali İzzettin Küçük törende yaptığı konuşmada terör saldırılarını lanetledi. Vali İzzettin Küçük, “Fakirine, hastasına, kimsesizine ve zayıflarına sahip çıkan ülkeler medeni ülkelerdir. Bugün burada özellikle Yahya Bey’e teşekkür ediyorum. Bu davranışı ile sadece kendi annesinin değil, bütün annelerin duasını alacaktır. Kendisini tebrik ve takdir ediyorum. Bu arsayı vererek bu hizmetin oluşmasını sağlayan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMET ÜRETMEYE DEVAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise konuşmasında, “Bakanlık olarak devletin yardımına ihtiyacı olan her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 milyarları bulmayan bütçelerden 40 milyarlara yaklaşan bütçelere geldik. Sağlık ve eğitimden sonra en fazla bütçenin ayrıldığı bir bakanlığız. İnadına vatandaşlarımıza hizmet üremeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hayırsever Yahya Şükrü Gür de aslen Sivaslı bir aile olarak meyvecilik yaptığı İznik’te gördüğü desteğin, kendisini yararlı bir yatırım yapmaya yönelttiğini söyledi. Gür, “Hayatı boyunca hayır işleri ile uğraşan annem, herkesin Ülker annesi idi. Onun anısını İznik’te yaşatmak benim için farklı bir önem taşıyor” diyerek proje için destek veren Belediye Başkanı Osman Sargın’a teşekkür etti. Belediye Başkanı Osman Sargın da konuşmasında, yatırım nedeniyle Aktar Ailesi’ne teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X