İznik’e kardeş şehir

İznik Belediyesi 2017 yılı Mayıs ayı meclis toplantısında, Sırbistan’ın Tutin şehri ile İznik’in kardeş şehir olması ile ilgili karar oybirliği ile kabul edildi.

İznik’e kardeş şehir

2017 Yılı Mayıs ayı meclis toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın başkanlığında toplandı. Mayıs meclisinde bulunan gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. 

İznik Belediyesi 2017 yılı Mayıs ayı meclis toplantısına Sırbistan’ın Tutin Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Esat Holiç ve beraberindeki heyet de katıldı. Toplantıda Tutin ile İznik’in kardeş şehir olması ile ilgili karar oybirliği ile alındı. 

İznik, Tutin şehri ile 6. kardeş şehrine kavuştu. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Yeni kardeş şehrimiz olacak olan Sırbistan’ın Tutin şehri Belediye Başkan Yardımcısı ve heyeti meclisimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Alacağımız kardeş şehir kararının her iki ülke insanlarının kültürel ve dostluk ilişkilerimize olumlu yönde yansıyacağından şüphemiz yoktur” dedi.

Tutin şehri Belediye Başkan Yardımcısı Holiç ise, “Bizler de kendimizi Osmanlı’nın torunları olarak görüyoruz. Bu kardeşliğin iki ülke insanlarına faydalı olacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Başkan Yardımcısı Esat Holiç ve heyete çini tabak hediye ederken,Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’e iletilmek üzere çini vazo ve İznik’e ait tanıtım dokümanları verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X