İznik’e Milli İrade Meydanı

İznik Belediyesi önündeki alan, Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı kararla ‘Milli İrade Meydanı’ olarak kabul edildi.

İznik’e Milli İrade Meydanı

İznik Belediye Meclisi 2016 Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimi İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Fatiha okundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada “15 Temmuz olayları Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyen bazı hain güçler tarafından saldırıya uğradık. Siyasi parti gözetmeksizin CHP’si ,MHP ‘si , Ak Partisi hepsi bir araya geldi ve ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlamak için hep birlikte mücadele ettiler. Ben hepinizin şahsınızda siyasi parti temsilcilerine ve siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum. İşte ülkede birlik, beraberlik  içerisinde olduğu zaman daha güzel şeyler olur İnşallah. CHP miting düzenliyor AK Partililer gidiyor . AK Parti miting düzenliyor CHP’ liler gidiyor. İşte bu Türkiye’nin özlediği bir tablodur. İznik küçük yer herkes bir birini tanıyor. Bir çok CHP’ li kardeşim, birçok MHP’li kardeşim ve AK Partili kardeşlerim o meydandalar. Ben tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Meclisi’nde grubu bulunan parti sözcülerinden AK Parti sözcüsü Süleyman Candar, CHP sözcüsü Dündar Koyutürk ve MHP Sözcüsü Vahdettin Karaman tarafından darbeye karşı birer kınama açıklaması yapıldı. Gündemde bulunan 4 madde görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X