İznik’e özel tanıtım

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İznik’in dünyaya açılması için tanıtım, proje ve pazarlama aşamalarından oluşan üçlü bir strateji uygulayacaklarını söyledi.

İznik’e özel tanıtım

HAYRİ ŞEN

İznik turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmalar, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) merkezinde masaya yatırıldı.

Toplantıda İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın ve beraberindeki heyet, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile bir araya geldi. Geçimini büyük ölçüde tarımdan sağlayan İznik’in tarımdan kazandığından çok daha fazlasını turizmden kazanması için emek harcadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Osman Sargın, “Mutfağımız hazır, her türlü malzememiz mevcut. Bize gereken usta bir aşçı” dedi.

GÖREVE HAZIRIZ

İznik’in dünyaya tanıtımı için üç aşamalı bir strateji uygulayacaklarını dile getiren Ulusoy, “Artık bizim yeni destinasyonlara ihtiyacımız var. İznik’in tarihini dünyaya çok daha iyi bir şekilde anlatmak, özellikle yabacı turistlerin İznik’te konaklamasını sağlamak durumundayız. TÜRSAB olarak ne görev varsa, biz hazırız” ifadelerine yer verdi. 

Göl içindeki kiliseye sahip çıkalması gerektiğini ifade eden Ulusoy, burada özel dalışlara izin verilmemesini istedi. Ulusoy, “Sadece İznik çinisi değil tarihi, doğası, gölü ve özellikle bu harika kilise ile İznik’in hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. İzmir Fuarı’nda 50 metrekare İznik standı kuracağız. 2016 yılında Almanya’dan gelecek basın mensuplarından 10 tanesini İznik’te ağırlayıp, ‘harika kilise’nin tanıtımını yabancı basın mensupları aracılığı ile yapacağız. Yol haritamızı bir çok tur operatörleri ile İznik’e yapacağımız info turu sonrasında belirleyeceğiz’ diye konuştu. 

 

İLÇEYE FARKINDALIK GETİRECEK

TÜRSAB ile yapılan toplantının ilçeye farkındalık getireceğini belirten İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise, “Çalışma gruplarının oluşması, İznik turizmine yol haritası belirlenmesinde önemli katkı sağlayacaktır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X