İznik’e uygulama oteli yapılacak

Pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış olan İznik’te, turizm ve eğitimi birleştirmek için yeni bir proje gercekleştirilecek. İlçede otelcilik ve turizm uygulama oteli ve çini üretim atölyesi kurulacak.

İznik’e uygulama oteli yapılacak

HAYRİ ŞEN

Hızlı teknolojik gelişimle birlikte mesleki ve teknik eğitimin giderek önem kazandığı günümüzde, bu çerçevede İznik için yeni bir proje geliştirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İznik’e otelcilik ve turizm uygulama oteli ve çini üretim atölyesi kurulacağını açıkladı. 

İlçedeki okullarda incelemelerde bulunan Sarıkaya, ilçede çini üretim atölyesi ile otelcilik ve turizm eğitimi alanında kullanılacak uygulama oteli kazandırılması konusunda alan araştırması yaptı. 

Bursa’nın önemli bir turizm merkezi haline geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, ‘İznik, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir ilçemiz. Bu ilçede önemli bir turizm potansiyeli var. Biz de otelcilik ve turizm eğitimi alanında kullanılmak üzere ilçemize uygulama oteli kazandırmayı planlıyoruz. Uygulama otelinin öğrencilerimizin eğitimine ve ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz’ dedi.

TURİZM VE EĞİTİM

Uygulama oteliyle birlikte turizm ve eğitimi birleştireceklerini vurgulayan  İl Milli Eğitim Müdürü veli Sarıkaya bu çalışma ile İznik’te turizm olgusuna büyük destek sağlayacaklarını ve turizm ile eğitimi birleştireceklerini vurguladı. Geliştirilen proje ile öğrencilerin teorik olarak almış oldukları eğitimleri uygulamalı otel sayesinde pratiğe dökeceklerini belirtti.

ÇİNİ ATÖLYESİ

İznik Çok Programlı Lisesi’ni de ziyaret ederek çini bölümünde incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, ‘İznik çinisi dünyaca ün yapmış önemli bir değerimizdir. Öğrencilerimiz de bu alanda eğitim alıyorlar. Okulumuza, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çini üretim atölyesi kazandırmayı planlıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X