İznik’i öğrendiler

Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliği ile ‘’Ekokent İznik/İznik Gölü ve Çevresinin Ekolojik ve Kültür Varlıklarını Öğreniyorum.(122B813)’’ Projesi gerçekleştirildi.

İznik’i öğrendiler

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenen proje, 10-14 Ekim tarihleri arasında 17 farklı okuldan 30 öğrenci ile İznik Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde konaklamalı olarak gerçekleştirildi.

Bursa’nın farklı ilçe ve okullarında öğrenim gören 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı projede, alanında uzman 4 profesör, 3 doçent, 4 dr. öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 2 uzman öğretmen de eğitmen olarak görev aldı.

İznik Gölü ve havzasında uygulamalı olarak eğitim verilirken, öğrenciler ilçedeki tarihi ve kültür varlıklarını da tanıma fırsatı buldu.

Ayrıca öğrenciler, farklı branşların araç ve gereçlerini kullanarak konu ile ilgili deneyimsel beceri kazandı. Ve böylece öğrenciler yaparak, yaşayarak öğrendi.

Bu eğitimin ardından öğrenciler, 7 Aralık’ta Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen sergiyle elde ettikleri ürün ve deneyimleri paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X