İznik’in adını dünya duyacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Çeşitli etkinliklerle İznik’in adını her yere duyuracağız. Artık Türkiye yetmiyor, Avrupa’ya açıldık” dedi.

İznik’in adını dünya duyacak

SEYİT GÜNDOĞAN 

Olay Medya’yı ziyaret eden İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, hayata geçirecekleri etkinliklerle İznik’in adını tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi. 

Eylül ayında gerçekleştirecekleri Büyük İznik Sempozyumu ile İznik’in tam anlamı ile masaya yatırılacağının altını çizen Sargın, “İznik 4 medeniyete başkentlik yapmış, tarihi bir çok il ve ilçeden derin ve İstanbul’la eşdeğer bir yer. Hıristiyanlık açısından çok önemli bir yer. Osmanlı eğitim sisteminin temellerinin atıldığı yer.  Çeşitli etkinliklerle İznik’in adını her yere duyuracağız. Artık Türkiye yetmiyor. Avrupa’ya açıldık. İspanya’da İznik’in methini duydum. Bitinya başkent yapıyor, altın şehir diyor. İlk alktın sikke orada basılıyor. Selçuklular 1071’de hedef İznik’i almak diyor. Osmanlı ilk önce İznik’i almak istiyor. Niçin İznik bu kadar önemli? Her medeniyet neden ilk olarak İznik demiş? Bu 5 harfin sırrı ne? Mutlaka sırrı var bunun. Bu sırrın çözülmesi gerekiyor. Bunları Eylül ayında yapılacak sempozyumda araştıracağız” diye konuştu. 

İZNİK SAHİLİ

Ses getirecek projelere imza atacaklarını vurgulayan Sargın, “Abdulvahap Sosyal Tesis projemiz kuruldan onaylandı. Büyükşehir bu projeyi üstlendi ve ihale aşamasına geldi. 3-4 ay sonra inşaat çalışmaları başlayacak. Gelen turistleri İznik’te tutabilmek ve sosyal etkinlikleri arttırmak amacıyla çalışmalarımız var. Göl turizmini canlandırmak için vapur aldık. Bu vapur İznik içinde seferler yapacak. Göl sahil düzenlememize Eylül’de başlayacağız. İznik sahili farklı bir görünüm kazanacak. Türkiye’de ilk defa yapılacak olan ‘Macera İznik’ adında 120 kilometre boyunca İznik Gölü’nü etrafını ve dağları dolaşacak şekilde  bisiklet yarışları düzenleyeceğiz. Biz İznik’i dışarıya yaymak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

DOĞALGAZ EYLÜL’DE

Göreve geldikleri bir yıldan bu yana altyapı çalışmalarının yüzde 90’nın bittiğini ve kanalizasyon şebekesinin 31 Mayıs’ta devreye gireceğini kaydeden Başkan Sargın, “Doğalgazın şehir içi döşemeleri ve ev bağlantıları tamamlandı. Eylül ayında İznik doğalgazanı yakıyor. Bu kış doğalgazla ısınacak İznikliler. Sezon sonuna kadar İznik’in büyük bölümü asfalt ve parke taşıyla döşenmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X