İznik’in fethi coşkuyla kutlandı

Bursa’nın İznik ilçesinin 686. fetih yıldönümü nedeniyle “İznik’in 686. Fetih Yıl Dönümü Şenlikleri” düzenlendi.

İznik’in fethi coşkuyla kutlandı

Tarihi Yenişehirkapı’da fetih selâsının verilmesiyle başlayan yürüyüş, İznik Milli İrade Meydanı’na kadar sürdü. İznik’in 686. fetih yıldönümüne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, İznik Belediyesi tarafından düzenlenen “İznik’in 686. Fetih Yıl Dönümü Şenlikleri”ne katıldı.

Törende, İznik Belediyesi Mehter Takımı’nın ardından TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde “Bamsı Beyrek” karakterini canlandıran oyuncu Nurettin Sönmez sahne aldı.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, fetihte adalet, huzur, medeniyet, insani ve vicdani değerler, işgalde zulüm, haksızlık, sömürme ve asimilasyon olduğunu belirtti.

 

Osmanlı medeniyetinin hak, adalet, ilim, irfan, huzur ve barış medeniyeti olduğunu anlatan Müezzinoğlu, “Bundan 686 yıl önce İznik’e gelen o fetih ruhu, yeniden insanlığın ihtiyacıdır. Bugün Irak’ta, Filistin’de, dünyanın değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşında işgal, yok etme, sömürü anlayışı vardır.” diye konuştu.

 

“Hedeflerimize sahip çıkacağız”

 

Hak, adalet, huzur ve barışın merkeze alındığı bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

 

“80 milyonun mazlum ve mağdur milletlere örnek, güç ve umut veren bir millet olmaya ihtiyacı var. Ertuğrul’un Alpereni, dizinin Bamsı’sı Nurettin Sönmez’in yüreğinde bir imanın aşkı vardı. Yüreğindeki iman, bileğinde güce dönüşmüştü. Bileğindeki güç, düşmana korku, dosta güven veriyordu. İşte yine milletimizin bu duruşu, düşmana korku, dosta da güven verecek ve inşallah yeniden farklı bir yolculuğu yapacak. Değerlerimize sahip çıkacağız, değerlerimizle birbirimize, kardeşliğimize, dostluğumuza, ortak değerlerimize ve hedeflerimize sahip çıkacağız.”

 

Müezzinoğlu, yapılması gereken pek çok işin bulunduğuna dikkati çekerek, “İznik’in çehresini farklı bir noktaya getirdik. İzniklilere bekledikleri bir müjde var, Orman ve Su İşleri Bakanımızın da talimatlarıyla İznik Barajı’nın ihalesi 21 Mart’ta yapılacak ve bu, inşallah çiftçinin, üretimin ve özellikle sulu tarımda daha bereketli süreçlere götürecek.” ifadelerini kullandı.

 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da gelecek yılki fetih şenliklerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderliğinde yapılacağını bildirdi.

 

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Osmanlı kıyafetlerinin bulunduğu serginin açılış kurdelesini kesti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X