İznikli kadınlara KETEM desteği

İznikli kadınlar Kanser Erken Teşhis-Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sayesinde kansere dur diyecek.

İznikli kadınlara KETEM desteği

HAYRİ ŞEN

İznik Kent Konseyi’nin organizasyonu ile yapılan çalışmalarla, İznikli tüm kadınları kapsayan KETEM projesinin ilk ayağı tamamlandı. Proje kapsamında Merkezi Bursa’da bulunan KETEM’de, her ay ilçeden 20 kadın ücretsiz sağlık taramasından geçiriliyor. Ulaşım desteğini ücretsiz olarak İznik Belediyesi’nin verdiği, Meme, serviks ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları, sigara ve meme polikliniği, mamografi çekimi, smear ve HPV testi, GGK halk eğitimleri gibi hizmetlerin ücretsiz olarak verildiği KETEM projesi, ilk ayından itibaren İznik’teki tüm kadınların desteğini aldı.

ERKEN TEŞHİS

Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Candar,  meme kanserinin ileri yaş hastalığı olmasına rağmen çok genç yaşlarda da ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. mektedir. Candar, “İlk doğumun ileri yaşta olması, hiç doğum yapmamış olmak, erken adet görüp geç menopoza girmek, kontrolsüz hormon ilacı kullanmak, birinci derece akrabalarında meme kanseri olması, obezite ve menopoz sonrası aşırı kilo almak meme kanseri riskini arttırabilmektedir. Amacımız sadece teşhis ve tedavi değil özellikle kanserde, erken teşhisin öneminin anlaşılması ve bu algının oluşması’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X