İznikli kadınlara ‘mobil eğitim’ desteği

Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşa ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Bursa Mobil Eğitim Projesi’nin (BUMEP) ile ilçelerde ücretsiz eğitim veriyor.

İznikli kadınlara ‘mobil eğitim’ desteği

HAYRİ ŞEN

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ev kadınlarına bilgisayar kullanmayı öğretmek için başlattığı ve Bursa’nın farklı mahallelerinde toplam 4 bine yakın kursiyere ulaşan Mobil Eğitim Projesi İznik’te de start aldı.

İlçenin merkez dörtyoldaki otobüs içerisinde gerçekleşen eğitimlerde her gurupta 10’ar kişi bulunuyor. Toplamda 8 grup olarak yapılan eğitimler, her grup iki gün olmak üzere 6 hafta sürecek. Temel düzeyde bilgisayar eğitimi verilen kurslarda kursu tamamlayan herkese katılım belgesi verilecek. Bu eğitimler dışında  ilerleyen günlerde Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi de (BENMEP) engelli vatandaşlara yönelik muhasebe ve grafik tasarım eğitimleri verilecek.

16 YAŞ ÜSTÜ TÜM BAYANLARA AÇIK

Bursa Mobil Eğitim Projesi çerçevesinde eğitim verilen otobüsü ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Sargın, ücretsiz eğitimlere 16 yaş üstü bayanların katılabileceğini bildirdi. Eğitimlerin talebe göre her mahallede yapılacağını belirten Başkan Sargın, “BUMEP eğitimleri ile hanımlarımız, teknoloji çağında geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızla iletişim kurmuş olacaklardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X