İznik’te arkeoloji çalıştayı

İznik’te Arkeoloji Çalıştayı gerçekleştirildi.

İznik’te arkeoloji çalıştayı

HAYRİ ŞEN

 

İznik’in UNESCO adaylık sürecinin değerlendirme amacı taşıyan çalıştay öncesinde katılımcılar, İlçenin dünya mirası niteliği taşıyan tarihi eserleri, müze ve restorasyonu devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, İznik Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü heyeti, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS-International Council on Monuments and Sites) Türkiye Komitesi Üyeleri, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Üyeleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen mini çalıştay tamanlandı.

NİLÜFER HATUN İMARETİ

Özellikle İznik Müzesi’nin (Nilüfer Hatun İmareti) yer aldığı alanın arka tarafında geçtiğimiz yıl ortaya çıkan arkeolojik yapının durumu katılımcılar tarafından değerlendirildi. Son derece kıymetli olduğu ifade edilen tarihi yapıyla ilgili, bir yandan bilimsel çalışmaların sürdürülmesi diğer yandan da alanla ilgili mevcut projenin revize edilerek, hem tarihi dokunun ve eserlerin korunacağı hem de ziyaretçiler tarafından gezilip görülebilecek nitelikte yapısal bir düzenlemenin yapılmasının uygun olacağı yönünde müşterek kanıya varıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X