İznik’te Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yılı İznik’te de coşkulu törenlerle kutlandı.

İznik’te Cumhuriyet coşkusu

İlk tören 28 Ekim saat 12.20’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Akşam da İznik Belediyesi Mehteran takımı ile birlikte Lefke Kapı’dan Milli İrade Meydanı’na Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü gerçekleşti. Dün İznik Belediyesi önünde gerçekleştirilen kutlama program da, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ile Belediye Başkanı Osman Sargın’ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam etti. Kaymakam Pehlivan, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız. Bu bayram hepimize kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinde Zehra Yılmaz, Umut Biçer, Sude Gül Gül tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. Karadeniz Yöresi ve Üsküp Yöresi halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya takdim edildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 93. Yılı kutlama töreni resmigeçit töreni ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X